Jos haluat palata Asiointitilille tai sen palveluihin, valitse Peruuta ja vain sulje selain.
 
Jos haluat lopettaa palveluiden käytön, valitse Katkaise istunto.
 
 
 


Palvelukuvaus

Tässä Väestörekisterikeskuksen palvelussa voit tarkastaa tietoja, joita Sinusta on tallennettu väestötietojärjestelmään. Voit tarkastaa voimassaolevat henkilötietosi, nimihistoriatietosi sekä mahdolliset kiinteistö- ja rakennusomistuksesi. Voit tarkastaa myös väestötietojärjestelmään tallennetut asuinhistoriatietosi. Muita historiatietoja voit tarkastaa maistraatissa.

Lisäksi voit tehdä palvelun Ilmoita itse –sivulla väestötietojärjestelmään äidinkieltäsi, asiointikieltäsi, sähköpostiosoitettasi, ammattiasi, kutsumanimeäsi ja tietojenluovutuskieltoja koskevan ilmoituksen.

Tunnistautuminen palveluun tapahtuu julkishallinnon yhteisessä verkkotunnistamisen ja –maksamisen palvelussa VETUMA:ssa. Tunnistautumista varten tarvitset joko
  sirullisen henkilökortin  ja tietokoneeseesi kortinlukijan, mobiilivarmenteen (matkapuhelimessa) tai verkkopankkitunnukset.

Jos siirryit palveluun Kansalaisen asiointitilin kautta, uutta tunnistautumista ei tapahdu.

Maistraatit eivät lähtökohtaisesti korjaa tai muuta yli neljä vuotta vanhoja osoitetietoja tai täydennä väestötietojärjestelmän perustamisvaiheessa 1970-luvun alussa rekisteristä pois rajattuja perhesuhdetietoja.


   Käynnistä tarkastus


Voit myös tarkastaa tietosi käymällä henkilökohtaisesti maistraatissa tai pyytää tietojesi tarkastuksen maistraatista kirjallisesti. Kirjallisen pyynnön voit tehdä esimerkiksi tulostamalla ja täyttämällä lomakkeen. (www.suomi.fi) ja lähettämällä sen maistraattiin. Maistraattien yhteystiedot saat osoitteesta www.maistraatti.fi.


Väestötietojärjestelmä

Väestötietojärjestelmä on maamme keskeisimpiä tietokantoja. Se sisältää ajantasaiset henkilötiedot Suomen kansalaisista ja Suomessa asuvista ulkomaalaisista. Henkilötietojen lisäksi järjestelmä sisältää tietoja myös kiinteistöistä, rakennuksista ja huoneistoista. Se palvelee siten suomalaisen yhteiskunnan moninaisia tietotarpeita.

Järjestelmän ylläpidosta vastaavat Väestörekisterikeskus, maistraatit ja Ahvenanmaan lääninhallituksen maistraattiyksikkö.


Tarkastusoikeus

Henkilötietolain 26 §:n mukaisesti jokaisella henkilöllä on oikeus saada tietää, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on talletettu. Rekisterinpitäjän on myös ilmoitettava rekisteröidylle rekisterin säännönmukaiset tietolähteet sekä, mihin rekisterin tietoja käytetään ja säännönmukaisesti luovutetaan.

Tietojen korjaaminen

Henkilötietolain mukaan rekisterinpitäjä on velvollinen korjaamaan tietojen käsittelyn kannalta virheelliset, tarpeettomat, puutteelliset tai vanhentuneet tiedot. Rekisterinpitäjän on myös estettävä tällaisen tiedon leviäminen, jos tieto voi vaarantaa rekisteröidyn yksityisyyden suojaa tai hänen oikeuksiaan.